Smart Technology

Investeren in technologie van de toekomst

Locatie

Wereldwijd

Type

Technology

In het kort
  • Investeren in nieuwe technologieën
  • Research & development
  • Focus op duurzaamheid
  • Meer bereiken met minder

Project Details

GDG Investments is op dit moment actief in twee projecten op het gebied van smart technology en heeft er een afgerond. Gemene delers in de projecten zijn de focus op de toekomst en de verbetering van bestaande processen.

Seaborough

Met een ijzersterke R&D afdeling ontwikkelt LED-technologiebedrijf Seaborough innovatieve oplossingen en is het momenteel op drie specifieke gebieden actief:

  • OneTLed: een milieuvriendelijker, robuuster en 50 tot 70% energie-efficiënter alternatief voor conventionele, kwikhoudende fluorescentiebuizen. OnTLed buizen zijn 100% compatible is met bestaande systemen en armaturen.
  • Het interne Materials Team dat de ontwikkeling en mogelijkheden van nieuwe stoffen zoals nano-fosfor onderzoekt.
  • Onderzoek naar licht als therapeutische toepassing in medische en preventieve behandelingen, zoals infraroodlicht voor de behandeling van huidziektes.

Seaborough is een commerciële speler met een sterke R&D-afdeling. De organisatie bedenkt, ontwikkelt en commercialiseert baanbrekende en duurzame innovaties en werkt samen met toonaangevende bedrijven en universiteiten. ‍

Perpetual Next

Gesteund met financiering door GDG, onderzoekt en ontwikkelt Perpetual Next methodes en processen om organisch afval op te waarderen naar nuttige producten en grondstoffen. Zo maakt het bedrijf groen gas van voedselafval. Van snoeiafval maakt het hoogwaardige koolstof en helpt het bedrijven die afhankelijk zijn van koolstofmoleculen te verduurzamen. GDG Investments is sinds de start van Perpetual Next bij het bedrijf betrokken.

Felix 3D printers

FELIX levert hoogwaardige, robuuste, betrouwbare en scherp geprijsde 3D-print oplossingen voor industriële gebruikers. Het bedrijf werkt nauw samen met scholen en universiteiten, onder andere door het leveren en demonstreren van 3D desktop printers aan de volgende generatie van ingenieurs. Mede dankzij financiering van GDG Investments is FELIX van start-up uitgegroeid tot een scale-up en ziet het bedrijf de toekomst met vertrouwen tegemoet. Dit project is reeds afgerond.


No items found.